Gastroskopija i Kolonoskopija u Medilek-u!

Gastroskopija i Kolonoskopija u Medilek-u!

Gastroskopija i Kolonoskopija su endoskopske dijagnostičke i terapijske procedure koje pružaju široke mogućnosti za vizualizaciju sluzokože organa za varenje, uočavanje patoloških promena (čir, polipi, upalne bolesti, tumori) i uzimanje uzoraka za patohistološku analizu. Pored toga, ove procedure se koriste i u terapijske svrhe kao što je zaustavljanje krvarenja iz čira želuca ili dvanaestopalačnog creva, uklanjanje polipa na debelom crevu i dr.

Gastroskopija je procedura koja omogućava pregled gornjeg dela gastrointestinalnog (GI) trakta, odnosno jednjaka, želuca i početnog dela tankog creva. Gastroskopija nije samo dijagnostička već je i terapijska metoda jer se njome mogu obaviti manji terapijski zahvati (zaustavljanje krvarenja iz čira želuca ili dvanaestopalačnog creva, odstranjivanje polipa i dr.). Ova procedura se može izvoditi sa ili bez sedacije pacijenta.

Kolonoskopija je endoskopska procedura koja omogućava prikaz unutrašnjosti celokupnog debelog creva i završnog dela tankog creva. Pregled je neugodan ukoliko se radi bez anestezije, dok je uz laku intravensku anesteziju prilično komforan. Ukoliko se pri pregledu uoči sumnjiva promena, obavezno se radi biopsija tkiva sa histopatološkom obradom. Kolonoskopija se može koristiti i u terapijske svrhe (uklanjanje polipa debelog creva i dr.).

Novosti
Pogledaj arhivu vesti >>
Brinite o zdravlju i onda kada ste zdravi!
Redovnim sistematskim pregledima težite očuvanju Vašeg zdravlja! Specijalna bolnica za ginekologiju “Medilek” u saradnji sa Poliklinikom “Medilek” pruža mogućnost sistematskog pregleda.
Histeroskopija i transvaginalna laparoskopija u Medilek-u!
U toku je edukacija kadra i nabavka opreme za histeroskopiju i transvaginalnu laparoskopiju.
Gastroskopija i Kolonoskopija u Medilek-u!
Gastroskopija i Kolonoskopija su endoskopske dijagnostičke i terapijske procedure koje pružaju široke mogućnosti za vizualizaciju sluzokože organa za varenje, uočavanje patoloških promena (čir, polipi, upalne bolesti, tumori) i uzimanje uzoraka za patohistološku analizu.
Novo u dermatokozmetologiji!
Holistic beauty tretmani “LEPOTA JE DAR IZ PRIRODE” i regeneracija za savršen izgled “ORO NERO”
SMS Servis za trudnice “Beba dolazi”
Specijalna bolnica za ginekologijiu “Medilek” svojim pacijentkinjama omogućava prijavljivanje na jedinstveni SMS servis “Beba dolazi"
Konsultativni pregledi specijalista sa VMA i Instituta “Dedinje” u Medilek-u!
Zdravstvena ustanova Medilek u saradnji sa eminentnim stručnjacima sa VMA i Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje” svojim pacijentima pruža usluge dijagnostike i lečenja iz oblasti hirurgije, vaskularne hirurgije i kardiologije.