Histeroskopija i transvaginalna laparoskopija u Medilek-u!

Histeroskopija i transvaginalna laparoskopija u Medilek-u!

U toku je edukacija kadra i nabavka opreme za histeroskopiju i transvaginalnu laparoskopiju.

Ove dve metode predstavljaju “zlatni standard „  u dijagnostici i lečenju različitih ginekoloških stanja i oboljenja.  Histeroskopija i transvaginalna laparoskopija su suverene u dijagnostici steriliteta, u evaluaciji abnormalnih krvarenja iz materice, habitualnih (ponavljanih) pobačaja, anomalija uterusa, polipoze i drugih patoloških stanja endometrijuma. One omogućavaju komfor kako pacijentima tako i lekarima, da lakše, brže i efikasnije dođu do željenog rezultata.

Histeroskopijom se direktno vizualizuje unutrašnjost  kanala grlića materice, materične šupljine i materičnih ušća jajovoda. Pored direktnog  pregleda unutrašnjosti ženskih reproduktivnih organa, ova metoda pruža  mogućnost biopsije (uzimanja uzoraka za patohistološku analizu), uklanjanja polipa endometrijuma  i  endocerviksa,  resekcije priraslica i pregrada (septuma) u materici, uklanjanja submukoznih mioma,  ablacije endometrijuma i dr.

Tokom pregleda i/ili intervencije, video materijal snima se na disku u DVD formatu, tako da je rezultat histeroskopije dostupan za naknadne konsultativne preglede od strane drugih lekara uključujući ginekologe i patologe.

Transvaginalna laparoskopija (TvL) predstavlja dijagnostičko-terapijsku proceduru koja omogućava vizualizaciju zadnje strane materice i pregled adneksa, odnosno jajnika , celog  jajovoda i abdominalnog ušća jajovoda , kao i pregled zidova male karlice. Ukoliko se na ovim strukturama male karlice uoče patološke promene (piraslice, endometrioza  i sl.),  transvaginalna laparoskopija predstavlja metodu izbora u njihovom lečenju.

Histeroskopija, interventna histeroskopija kao i transvaginalna laparoskopija izvode se najčešće u kratkotrajnoj opštoj intravenskoj anesteziji.

Novosti
Pogledaj arhivu vesti >>
Brinite o zdravlju i onda kada ste zdravi!
Redovnim sistematskim pregledima težite očuvanju Vašeg zdravlja! Specijalna bolnica za ginekologiju “Medilek” u saradnji sa Poliklinikom “Medilek” pruža mogućnost sistematskog pregleda.
Histeroskopija i transvaginalna laparoskopija u Medilek-u!
U toku je edukacija kadra i nabavka opreme za histeroskopiju i transvaginalnu laparoskopiju.
Gastroskopija i Kolonoskopija u Medilek-u!
Gastroskopija i Kolonoskopija su endoskopske dijagnostičke i terapijske procedure koje pružaju široke mogućnosti za vizualizaciju sluzokože organa za varenje, uočavanje patoloških promena (čir, polipi, upalne bolesti, tumori) i uzimanje uzoraka za patohistološku analizu.
Novo u dermatokozmetologiji!
Holistic beauty tretmani “LEPOTA JE DAR IZ PRIRODE” i regeneracija za savršen izgled “ORO NERO”
SMS Servis za trudnice “Beba dolazi”
Specijalna bolnica za ginekologijiu “Medilek” svojim pacijentkinjama omogućava prijavljivanje na jedinstveni SMS servis “Beba dolazi"
Konsultativni pregledi specijalista sa VMA i Instituta “Dedinje” u Medilek-u!
Zdravstvena ustanova Medilek u saradnji sa eminentnim stručnjacima sa VMA i Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje” svojim pacijentima pruža usluge dijagnostike i lečenja iz oblasti hirurgije, vaskularne hirurgije i kardiologije.